Over mij

Hier vind u meer informatie over Martine Kusen.

 
 
 
 
18157742-Martine.jpg

Over mij

Ik ben in 1978 afgestudeerd aan de HBO opleiding voor Oefentherapie Cesar. Sinds die tijd ben ik werkzaam geweest als oefentherapeut, eerst in Amsterdam en Bussum en sinds 1987 in mijn eigen praktijk in Werkendam.

Ik werk als algemeen oefentherapeut en als psychosomatisch oefentherapeut.
In december 2011 heb ik de post HBO-opleiding Psychosomatische Oefentherapie aan de Faculteit Gezondheidszorg van de Hoge School te Utrecht afgerond. Dit heb ik als een zeer waardevolle verbreding van mijn werkgebied ervaren en nu kan ik ook de onderliggende problematiek behandelen en niet alleen de lichamelijke klachten.

In augustus 2018 specialiseer ik mij tot slaapoefentherapeut en kan dan verschillende slaapproblemen nog beter behandelen. Mijn ervaring is dat slaapproblemen veel lichamelijke en psychische klachten kunnen geven.

Naast het werken in mijn praktijk ben ik actief als begeleidster van het Intercollegiaal Overleg Oefentherapeuten in de regio Zuid Holland Zuid en neem ik deel aan een intercollegiaal overleg voor psychosomatische oefentherapeuten.
Ik sta geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici en voldoe aan de gestelde eisen voor oefentherapeuten.

Als vrijwilligster heb ik acht jaar in het Hospice in Gorinchem gewerkt en ben ik bekend met het ondersteunen bij rouwverwerking. Daarnaast ben ik ook bekend met het behandelen van klachten die zich voor kunnen doen bij verlies, bijvoorbeeld bij verlies van werk, bij verlies van gezondheid, bij echtscheiding.

Mijn visie

Ik sta voor persoonlijke aandacht en kwaliteit. Tijdens een behandeling staat u, als patiënt, centraal. Ik streef ernaar om samen met u naar een blijvende oplossing te zoeken!